SLA Rapportage en Coachview Statistieken 2016

SLA rapportage en andere Coachview statistieken

Over 2016

Hoeveel vrijheid de SLA je gaf

Service Level Agreement overzicht

Als je met Coachview een overeenkomst tekent, teken je ook onze SLA. Een document waarin wij beloven dat we bepaalde zaken zoals service en beschikbaarheid goed op orde hebben.

Nog nooit hebben we hier resultaten van gedeeld. Niet omdat we dat niet wilden, het kwam er simpelweg niet van. Vanaf 2017 rapporteren we voortaan jaarlijks de stand van zaken. Zo weet je precies hoe goed we onze afspraken nakomen.

Opleidingsstatistieken

We zijn trots wat we als dienstverlening weten te bereiken. Daarom nemen we je ook mee door een aantal opleidersstatistieken. Deze geven je misschien wel de vraag: 'haal ik wel alles uit Coachview?' mocht je die vraag hebben. Neem dan zeker contact met ons op. Dan kijken we mee hoe we je processen kunnen optimaliseren.

We streven voor 100%

Uptime Coachview

: )

Uptime

+Onderhoud

Uptime Portaal

: )

Uptime

+Onderhoud

Onze uptime was dit jaar 99.996%. Een kleine ongeplande storing bij onze externe servers bij een leverancier zorgde ervoor dat we iets meer dan 20 minuten down zijn geweest. We waren daardoor voor 0,004% niet beschikbaar. In onze SLA geven we aan dat we voor 99.7% uptime garanderen. Die hebben we dus ruim gehaald. Het is ook interessant te zien dat zelfs mét gepland onderhoud, we nog steeds onze SLA behalen op dit punt.

Sprinten in topconditie

Ontwikkeling details

: )

Patches

Onderhoud

Installaties

Anders

De betrouwbaarheid komt met goede cijfers. Per versie patchen we gemiddeld 3 keer. (Deze kleine updates op bugs van een nieuwe versie duren vaak nog geen minuut.) Maar wat hoort er bij die 4 anders? Onze serververhuizing. Daarvoor moesten we bestanden en databases verhuizen. En daarom zie je een duidelijke dip in de geplande uptime grafieken. Mooie is wel: dit doe je hooguit eens in de 3-5 jaar. We kunnen er even tegenaan.

We verhelpen het

Helpdesk soms behelpen

: (

Nee. Niet iedereen was tevreden dit jaar met onze kernwaliteit: de helpdesk. Daarvan hebben we nog steeds het schaamrood op de kaken. Gelukkig krijgen we van onze klanten in de algemene evaluatie een nette voldoende. Maar wij willen excelleren in met name het servicegedeelte. In onderstaande resultaten zie je dat dit ons niet is gelukt. Maatregelen zijn getroffen. Meer hierover in het slotwoord onderaan de pagina.

Tickets

: (

Opgelost binnen SLA

: (

Opgeleidelijke groei

Totaal opleidingen 2016

: )

Opleidingen

Onderdelen

Deelnemers

Evaluaties

Per opleiding

: )

Onderdelen

Deelnemers

Prijs

Groei e-learning

Evaluaties & E-learnings

: )

Documenten & Acties

: )

Automatische Acties

: )

Bespaart éxtra

Dagen bespaard

Module per jaar

Winst

De berekening van de besparing met de module automatische acties is voorzichtig gedaan. Voor elke automatische actie, denken we dat je 3 minuten werk bespaart. In 2016 waren er zoals genoemd 213887 automatische acties. 56 klanten gebruikten deze module. Zij besparen samen 10694 duizend uren, ofwel 446 volle dagen. Zet je dat om naar werkdagen van 8 uur, dan heb je 1337 werkdagen bespaart. 3,6 jaar! Zet je dat om naar werkmaanden (wie werkt er nu 365 dagen per jaar?) Dan kom je uit op ruim 5 jaar. Per klant is dat bijna 24 dagen. Met een werkmaand van 22 werkdagen, kan gemiddeld gezien elke klant met automatische acties een maand nuttiger besteden. In centen is dat ook interessant. Vanuit de werkgever gezien schatten we de kosten van een gemiddeld administratief medewerker op 25,77 per uur. Bron: laagste bedrag x2.5 voor werkgever (1814 euro) Dit brengt je naar een jaarlijkse besparing van bíjna 5000 euro. Met de 600 euro die je investeert in de module automatische acties. Boekt onze klant gemiddeld 720% rendement. Voor zo'n rendement zouden wij wel opstaan.

Bedankt

!!

Mooie kansen

Coachview kende een forse groei. In gebruik, in klanten, in het toename van e-learnings. Een bijzonder jaar dat zoals we al eerder noemden niet helemaal zonder slag of stoot ging. Het heeft ons wel op scherp gezet. De servicedesk hebben we vorig jaar versterkt met 2 dames. 1 dame voor de implementaties en 1 voor de helpdesk. Ook dit jaar komt er een extra dame bij Coachview werken. Nextview bezoekers kennen haar al. Romy van der Hoven start vanaf 1 april als Senior Consultant. Daarmee creëren we een team van 3 implementators waarbij elke startende klant een vast aanspreekpunt krijgt.

Bedankt voor het vertrouwen

Waar we als kleine organisatie soms snel moeten schakelen, zie je ook dat we dat juist als kleine organisatie kunnen. Met de blik op de toekomst zetten we daar dan ook nog sterker op in. Zodat we snelle ontwikkelingen eerder de baas zijn.Bedankt voor het vertrouwen in Coachview.

Marcel Kremers & Frank van der Linden

We gaan voor een nog vrijer 2017