Nieuwe versie mei 2015

01 mei 2015

Evaluatie: voor deelnemers van een Opleidingsonderdeel

Steeds meer klanten werken met modulaire opleidingen, waarmee het ‘Onderdeel’ van de opleiding aan ‘gewicht’ toeneemt. Hierdoor willen onze klanten ook een evaluatie per onderdeel versturen aan alleen de deelnemers of docenten van dat onderdeel. Goed nieuws, vanaf deze versie is het mogelijk per onderdeel een evaluatie te versturen.

In de Evaluatietemplate is een extra knop Opleidingsonderdeel toegevoegd. In het Opleidingsonderdeel detailscherm vind je de extra tab: Evaluatie. 
Weten hoe je te werk moet gaan? Check de werkinstructie op onze kennisbank!


Het vervolg: automatisch versturen van Evaluaties

Er is grote behoefte aan het automatische versturen van de evaluaties. Zo bleek ook tijdens de Gebruikersdag waar dit onderwerp bij het stemmen voor functionaliteiten in de toekomst als 1ste eindigde. Om dit te kunnen realiseren wordt Coachview.net uitbreid met verschillende nieuwe geautomatiseerde processen rondom de Evaluatie module. Op dit moment is het nog niet mogelijk, maar we gaan dit in de nabije toekomst dus zeker faciliteren. 

Wat gaat er gebeuren?
Door de processen te koppelen aan de bestaande workflow (actie templates) mogelijkheden, wordt het evaluatieproces daarin naadloos opgenomen. Hiermee kan per opleidingssoort bepaald worden wanneer je welke evaluatie (deelnemers aan de opleiding, docent of deelnemers aan een onderdeel) verstuurd wilt hebben en wanneer en met welke standaard e-mail je personen die de enquête nog niet ingevuld hebben kan herinneren. We houden je via ons forum graag op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Evaluatie: voor docenten van de opleiding

Naast het evalueren van een opleiding door deelnemers, hebben diverse klanten ons laten weten dat ze graag ook evaluaties sturen naar hun docenten. Vanaf deze versie is het mogelijk om bij een opleiding, naast de deelnemers, ook de docenten een specifieke vragenlijst te sturen.  

Hiermee kan de mening van eenieder die een actieve rol heeft gespeeld bij de opleiding worden gevraagd en betrokken worden in de kwaliteitsverbetering van de opleiding.

Werkinstructie
De Handleiding voor het Opzetten, versturen en analyseren van Evaluaties is te vinden in onze kennisbank.


Evaluatie: gebruiksvriendelijke aanpassingen

In deze versie hebben we zo veel mogelijk openstaande verzoeken doorgevoerd. Met name de gebruiksvriendelijkheid heeft veel aandacht gekregen, zoals bijvoorbeeld het makkelijker kunnen selecteren en/of verwijderen van vragen bij een evaluatie. Maar er is nog meer gebeurd. 
• In het overzichtsscherm van de Evaluaties zijn de zoekcriteria uitgebreid. Standaard worden alleen de initiële en open evaluaties getoond. 
• Kan je in je eigen personal coach nu ook een Evaluatiepanel (titel hiervan is: ‘ingevulde evaluaties’ instellen). Je ziet hier de naam van de Evaluatie en de datum waarop een deelnemer/docent voor het laatst bezig is geweest met het invullen van de evaluatie. Let op! Dit betekent niet dat de deelnemers de evaluatie al helemaal hebben ingevuld.
• Is een flink aantal instelbare kolommen toegevoegd.
• De tab 'Items' is hernoemd naar 'Ontvangers' (dit kunnen de Deelnemers of Docenten van je Opleiding zijn). Met de toegevoegde verwijderknop kun je gemakkelijker ontvangers verwijderen.
• Je kan vanaf deze versie gemakkelijk een 'Keuzereeks' aanmaken en toevoegen aan je evaluatievraagtemplate. Gemakkelijk te gebruiken bij meerkeuzevragen. Deze keuzereeksen zijn gemakkelijk van tevoren in te stellen via de nieuwe functie.  


• Vragen bij een Evaluatietemplate of Evaluatie kunnen nu gemakkelijk geselecteerd, verwijderd en op een andere volgorde gezet worden. 
• Evaluatievraag templates zijn met een kopieerknop gemakkelijk te dupliceren.
• Verschillende toegevoegde kolommen: zoals Opleidingsdocent(en), Opleiding, Opleidingsonderdeel kunnen toegevoegd worden bij de lijst Evaluaties. 
• En vanaf deze versie is het tevens mogelijk zelf een afsluitingstekst(welkomstekst was al mogelijk) in te geven. 
 

Opleidingsportaal verbeteringen

Er wordt ook veel aandacht besteed aan het verder optimaliseren van het opleidingsportaal. De aanpassingen delen we natuurlijk graag. 
• Op het inschrijfformulier kan de opsomming van het aantal onderdelen inklapbaar gemaakt worden. Handig als je een groot aantal onderdelen op de pagina hebt staan. Zo bewaak je gemakkelijk het overzicht.
• Op het opleidingsportaal kan een deelnemer via de knop Alle data (bij de startdatum van een cursus) nu gemakkelijk de beschikbare data van de opleiding inzien. 

• Er is nu de mogelijkheid om in het opleidingsportaal alle gepubliceerde opleidingen in een overzichtslijst te tonen. De helpdesk richt dit graag voor je in. 
• Functiegroep Beheer en functie opleidingsportaal in Coachview.net zijn in de tab gebruikers een aantal zoekcriteria toegevoegd: gebruikersnaam, persoon en bedrijf.*
* Werkinstructie
De werkinstructie vind je in onze kennisbank: Handleiding automatisch toevoegen accounts opleidingsportaal


TIPS: gebruikersverbeteringen

Dankzij de input van onze klanten hebben we deze versie ook weer een flink aantal verbeterpunten door kunnen voeren. 
• Zo zijn er weer kolommen toegevoegd: zoals in de Lijst Aanvragen bij Opleiding: Aanvraag Opmerking + Debiteur betaalwijze
• Is het vanaf deze versie mogelijk opmerkingen in een veld te plaatsen bij Niet- beschikbaarheid.
• Is het selectieveld bij de Opleidingssoort tab Actie Templates groter gemaakt.
• De vrije velden van de Opleidingsvraag zijn nu ook als kolommen in te stellen in de deelnemerslijst.
• In de Docentenlijst (Functiegroep Opleidingsdata Functie Docent) kun je nu alle velden uit het persoonsdossier als kolom toevoegen. Inclusief de ingestelde vrije velden van een persoonsdossier. 
• Het Inschrijven op Opleidingsvraag onderdelen op de wachtlijst is gemakkelijker geworden:
Heb je een opleidingsvraag met status wachtlijst geopend dan kun je makkelijker inschrijven via de tab 'Vraagonderdelen'. De knop 'Inschrijven' is vervangen door de knop ‘Wachtlijst inschrijven’. Als je op deze knop klikt zie je het zoekveld met hierin de mogelijkheid een opleiding te zoeken. Hier kies je gemakkelijk een opleiding. Na inschrijving blijft je in het scherm staan en kun je gemakkelijk een volgende opleiding kiezen.
• Bij document templates van de datagroepen OpleidingsDeelnemer en OpleidingsOnderdeelUitvoering kan vanaf heden de Leidinggevende (van de deelnemer) ingesteld worden in de CC en BCC velden.
• Via het knopje rechtsboven in je startscherm kun je snel je eigen Personal Coach instellen.

• In het algemene overzicht van opleidingsonderdelen (Functiegroep Opleidingsdata > Functie Opleidingsonderdeel) wordt nu ook een indicatie getoond van de planningsstatus van die docent op dat onderdeel.
• Actietemplates: vanaf deze versie is het mogelijk op het tabblad Opleidingssoort van een Actietemplate de opleidingssoorten te koppelen of te verwijderen. Dit bespaart veel tijd en onnodige fouten. Het proces is als het ware omgekeerd. Voorheen moest je bij iedere afzonderlijk opleidingssoort de verschillende actie templates toevoegen.
• Op het panel in Coachview.net en in de Opleidingssoort lijst kun je het aantal deelnemers dat op de wachtlijst staat al direct zien. Toegevoegd is nu dat je ook het aantal mogelijke plaatsen (minimaal en maximaal) tot je beschikking hebt. Zo weet je hoe groot de groep mag zijn.
• In het ‘Webaanvraag detail scherm’ wordt vanaf deze versie de start- en einddatum én het aantal vrije plaatsen in het vakje opleiding getoond als er een Opleidingsmatch is.