Augustus versie 2017 Coachview Cursusadministratie

15 augustus 2017

Terwijl de meeste gebruikers deze maand heen en weer wiegen in een hangmat, hebben wij aan ons bureau frisse watertjes achterovergeslagen. Ontmoet de nieuwe augustus versie 2017. Met standaard actie- én documenttemplates, nieuwe mogelijkheden voor contactpersonen in het opleidingsportaal en een planningsmodule die nu officieel oud wordt. Geniet ervan!

 

De top 3 uit deze versie:

 

Nieuwe personen aanmaken door contactpersonen

Contactpersoon kan nu nieuwe personen toevoegen in bedrijf. Deze mensen kan de contactpersoon vervolgens inschrijven. Dat hoeft de backoffice dus niet meer te regelen. Wijzigen doorvoeren aan contactpersonen kan ook.

 

Planningsmodule nu echt naar oud!

Bijna gingen we over, maar we stellen het nog één keer uit. Op het laatste moment stroomde slimme inzichten binnen en dat was precies de bedoeling. De oude versie blijft daarom nog één versie onder (oud). De laatste, dus afscheid nemen bestaat dit keer wel.

 

 

Standaard templates acties en documenten

De grote haat-liefde verhouding zit natuurlijk in de actietemplates en documenttemplates. We zijn ermee aan de slag gegaan en introduceren: standaardtemplates voor zowel acties als documenten. Bij de documenttemplates hoef je alleen kleuren, lettertype en logo aan te passen. De klassieke loopjes die zitten goed. Voor de acties geldt hetzelfde. Geen datagroep meer kiezen, maar klik en klaar en eventueel nog wat verfijnen. Wil je gewoon zelf aan de slag: klik op geavanceerd en je kunt weer de template tovenaar spelen.

 

 

Backoffice Coachview Cursusadministratie

 

Opleidingen

 

Resultatenlijst filteren op persoonscategorie en opleidingssoortcategorie
Twee nieuwe filtermogelijkheden in de filtervelden van de resultaten.

 

Planning

 

Toelichtingsveld bij docentplanning
Een docent kan nu een toelichting geven als er gevraagd wordt om de beschikbaarheid. Zo krijg je meer inzicht in waarom iemand iets afwijst.

 

Documenten en Acties

 

Nieuw loopje: Opleidingsdocent met onderdelen aangepast
Loopje aangepast Opleidingsdocent met onderdelen. Alle documenten zijn geconverteerd. Dus dit heeft geen gevolgen voor je documenten.

 

Nieuwe filter: top op opleidingsonderdeel
Je kunt nu informatie uit OpleidingsOnderdelen filteren op een aantal rijen. Met \@ filter:top=1 selecteer je bijvoorbeeld alleen de eerste rij. Handig om aan te geven bij welke docent ze zich moeten melden, of locatie de startlocatie op te halen.

 

Nieuw proces: Opleidingsvraag laten vervallen
Er is een nieuw proces voor je actie templates: Opleidingsvraag laten vervallen. Handig als een leidinggevende een aanvraag afkeurt. De actie zet 'm dan automatisch op vervallen. Zonder de actie blijft deze namelijk oneindig op de wachtlijst. Fijn als jij het opgeruimde type bent.

 

Standaard templates acties en documenten
De grote haat-liefde verhouding zit natuurlijk in de actietemplates en documenttemplates. We zijn ermee aan de slag gegaan. En introduceren nu: standaardtemplates voor zowel acties als documenten. Bij de documenttemplates hoef je alleen de kleurtjes en je logo aan te passen. De klassieke loopjes die zitten goed. Voor de acties geldt hetzelfde. Geen datagroep meer kiezen, klik en klaar. En eventueel nog wat verfijnen. Wil je gewoon zelf aan de slag: klik op geavanceerd en je kunt weer de template wizard spelen.  

 

Webaanvraag

 

Opmerkingen toevoegen
In een webaanvraag kun je nu een opmerking toevoegen. Deze is alleen zichtbaar binnen de module webaanvraag. Heel handig om bijvoorbeeld aan te geven dat iets op input wacht, of nog niet behandeld mag worden. In het overzicht van webaanvragen kun je de kolom opmerking uiteraard instellen.

 

Opleidingssoort wisselen op variant
Wie nu een opleidingssoort van een webaanvraag wisselt, zag wel zijn opleiding verdwijnen. Dat is nu voorbij, mits de opleidingssoort die je wisselt een variant is van de opleidingssoort. Als je een compleet andere opleidingssoort kiest, dan is het wel nodig de nieuwe opleiding te zoeken.

 

Verkoop

 

Debiteuren toevoegen bij verkoopregels
Als je een verkoopregel bewerkt, vind je nu een plusje als je een nieuwe debiteur wil aanmaken. Mocht je bij het zoeken dus geen resultaat hebben, kan je 'm direct aanmaken. Yes, minder kliks.

 

Preview bij bulkfacturatie
Om ervoor te zorgen dat er geen fouten in je bulkfacturatie zitten (door een verkeerd gekozen template) kun je nu vooraf het resultaat zien. Stel de kolom Factuurdocument in. Klik je dan op voorbeeld dan kies je het gekoppelde document als test. Klik en klaar. 

 

Adresvalidatie
Als je wilt factureren kijken we nu of het adres een geldig ingevoerd adres is. Dit doen we op internationaal niveau. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact op met de helpdesk. Zij activeren deze functie.

 

Geef een betaalwijze een eigen template
Elke betaalwijze verdient zijn eigen bericht. Daarom kun je nu een documenttemplate kiezen voor élke betaalwijze. Bij het factureren kies je het vinkje Factuurbetaalwijze aan. Vervolgens kiest Coachview de eerst beschikbare template. (Als er niets is ingesteld kiezen we het algemene factuurtemplate.)

 

Evaluatie

 

255 tekens in template keuzereeks
Je keuze in een keuzereeks kan nu 255 tekens bevatten in plaats van 100.

 

Afdeling tonen in export evaluatieanalyse
Je kunt nu een nieuw veld tonen in de export analyse: de afdeling waar iemand onderdeel van is.

 

Actietabblad bij Evaluatie item
Bij een ontvanger kan je nu precies zien welke acties er aankomen, zijn geweest, of een nieuwe actie toevoegen.

 

Taal instellen op evaluatie
Normaal serveren we de taal van de evaluatie tool op basis van instellingen in de browser. Als je wil dat de taal op elke browser één taal is kun je die nu instellen op evaluatieniveau.

 

Competentie Management

 

Personen tab in doelgroep
Wil je precies weten wie er in je nieuwe doelgroep zit? Klik naar de tab personen en de lijst verschijnt.

 

Algemeen

 

Emails sturen vanuit Coachview namens jouw bedrijf
Mails belanden steeds vaker in de spam/phising of komen helemaal niet aan. Vervelend als het over Coachview mails gaat. Ervaren je deelnemers dat, dan is het interessant om in je DNS een SPF-Record of DKIM in te stellen. Als je daar interesse in hebt neem dan contact op met de helpdesk.

 

Elke versie roeien we bugs uit, schroeven we de beveiliging op en werken we eraan processen sneller te maken.
Deze keer interessant:

  • Bij % tekens in je CSV export krijg je geen vreemde tekens meer in je export.
  • Bug zoeken personen opleidingsvraag opgelost.
  • Beveiliging wachtwoorden nog sterker gemaakt.

 

Opleidingsportaal Coachview

 

Nieuw personen aanmaken door contactpersonen

Contactpersoon kan nu nieuwe personen toevoegen in bedrijf. Deze mensen kan de contactpersoon vervolgens inschrijven. Dat hoeft de backoffice dus niet meer te regelen. Wijzigen doorvoeren aan personen kan ook.

 

In de volgende versie:

 

Wat doen we met onze uren in de volgende versie?

 

Mailchimp

Misschien wel één van de meest gevraagde koppelingen: Mailchimp. Leuk allemaal, maar ik maak je nog wel blij met een broodje aap. Die koppeling is pas zéker live in de eerste versie van 2018. - want een hoop werk, maar misschien dus eerder -. Duim dus naar de programmeergoden en wie weet…

 

Service Center live

Koppelingen zelf kunnen instellen, beheren en activeren, dat zou wat zijn? Herinner je onze preview van het Service Center nog? Die gaan we langzaamaan in de volgende versie live zetten. Mocht je ooit iets willen wijzigen, dan kan je dus bij steeds meer koppelingen zelf aan de slag. Van SSO, E-learning, boekhoudkoppeling tot ooit Mailchimp. Vrijheid!

 

UTF-8 test

UT-Watte? Geen paniek. We kijken hoe we met meer speciale tekens kunnen werken. En of dat werkt in onze database. Super handig als je met internationale talen en tekens werkt. Nog niet live, maar wel steeds dichter in de buurt. Çapice?

 

Document- en actietemplate, nog beter!

Standaard document- en actietemplates zijn natuurlijk fijn. We willen het nog makkelijker. Daarom gaan we de volgende sprint weer een stap verder. Ook hier weer een dode mus: (het lijkt wel een template onder deze aankondigingen) Geen garantie dat we lanceren.

 

Nice planningsmodule

Optimalisatie van de tickets die we hebben binnen gekregen. Definitief afscheid van de oude planningsmodule. (bye!)